×
جدیدترین خبرها

محمدی: لایحه صیانت از حیوانات خلاءهای جرم انگاری برای حیوان آزاری را پر کرد

  • کد نوشته: 2091
  • ۶ آذر
  • ۰
  • وکیل پایه یک دادگستری گفت: خلاءهای موجود در موضوع جرم انگاری حیوان آزاری نیز با تصویب لایحه صیانت از حیوانات برطرف شد، به گونه ای که حتی برای کمک نرساندن به حیوان آسیب دیده، قانونگذار ضمانت اجرا در نظر گرفته است. البته هنوز هم میشود این قانون را بهتر و تکملتر و متناسب با نیاز روز جامعه کرد.
    محمدی: لایحه صیانت از حیوانات خلاءهای جرم انگاری برای حیوان آزاری را پر کرد

    به گزارش دادبان عدالت به نقل از فارس، اوایل آذر ماه سال جاری ماجرای کشتن گربه‌ها توسط یک زن جوان در برخی از رسانه‌ها بازنشر شد. در این خبر عنوان شده که این زن جوان، گربه های خیابانی را سلاخی کرده و سپس آن‌ها را فریز کرده است.

    پس از دستگیری این زن، بیماری اعصاب و روان آن در سوابقش یافت شد و بر اساس اخبار منتشر شده  زن گربه‌کش ۲۴ ساعت پس از انتقال به یکی از بیمارستان‌های تهران آزاد شد.

    داستان این زن در اینجا به پایان نمی‌رسد؛ چرا که قرار است همسایه‌ها با مراجعه با دادسرای محل از این زن بخاطر گربه‌کشی شکایت کنند.

     نخستین بار در ایران موضوع «حقوق حیوانات» در ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ در همایشی با عنوان «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات» و با عنوان «حیوان‌آزاری و خلأ قانونی در برخورد با آزار حیوانات» مطرح شد که مدیران ادارات تخصصی سازمان حفاظت محیط‌زیست، وکلای ارشد کشور، نمایندگان گروه‌های مدافع حیوانات و جمعی از اصحاب رسانه و دوستداران حیوانات در آن حضور داشتند.

    بااین‌وجود، علیرغم هشدارهای جدی و مکرر مطروحه از سوی حقوق‌دانان و کارشناسان، فاجعۀ کشتار گستردۀ پرندگان مهاجر، به‌سان سال‌های گذشته، تکرار می‌شود. با این وجود قوانینی در این خصوص از سوی قانونگذار پیش بینی شده است.

    بر اساس ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی، هر کس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال گوشت متعلق به دیگری یا حیواناتی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است ‌را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به مجازات حیوان آزاری (حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی از ۱۵ میلیون ریال تا ۲۵ میلیون ریال)، محکوم‌ خواهد شد.

    همچنین طبق ماده ۳۵ لایحه حمایت از حیوانات، هر کس به عمد و بدون ضرورت و بدون رعایت مقررات مربوط، حیوانی را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، با توجه به مراتب شدت جرم و آثار آن و نوع حیوان، به جزای نقدی یا حبس درجه هفت (نود یک روز تا شش ماه) محکوم می‌شود.

    لایحه صیانت از حیوانات خلاءهای جرم انگاری برای حیوان آزاری را پر کرد

    حمیدرضا محمدی کرکان، وکیل پایه یک دادگستری در گفت و گو با خبرنگار قضائی فارس، اظهار کرد: ضرورت حمایت اخلاقی و حقوقی از حیات، سلامت و امنیت حیوانات، زمانی قابل فهم می‌شود که انسان به حیوانات، نه به مثابه منابعی برای تأمین خوراک و پوشاک و رفاه و ابزارهایی برای سرگرمی، آزمایش و پیشرفت‌های پزشکی، علمی و نظامی، بلکه به عنوان موجوداتی ارزشمند و صاحب حق و صاحب درد بنگرد.

    وی ادامه داد: متاسفانه بعضی از افراد به دلیل مشکلاتی که دارند، اقدام به آزار و اذیت حیوانات می کنند، و به آنان صدمه می‌زنند، لذا قانونگذار برای جلوگیری از این اقدام برای آنها مجازات حیوان آزاری را در نظر گرفت.

    محمدی در پایان خاطرنشان کرد: خلاءهای موجود نیز با تصویب لایحه صیانت از حیوانات برطرف شد، به گونه ای که حتی برای کمک نرساندن به حیوان آسیب دیده، قانونگذار ضمانت اجرا در نظر گرفته است. البته هنوز هم میشود این قانون را بهتر و تکمیل تر و متناسب با نیاز روز جامعه کرد

    مدعی العموم هم پای کار حفاظت از حیوانات است

    پیش از این نیز دادستانی کل کشور در پرونده‌ها حیوان آزاری اعلام کرده بود که نسبت به افرادی که دست به چنین اقداماتی می زنند، اعلام جرم خواهد کرد و این موضوع پیگیری قضائی خواهد شد.

    در همین رابطه نیز غلامعباس ترکی‌، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور به خبرنگار فارس اعلام کرده بود که هر اقدامی که احساسات عمومی جامعه را جریحه دار کند موجب واکنش قانونی نهاد دادستانی خواهد بود.

    انتهای پیام/

    امتیاز به نوشته

    منبع: فارس

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *