×
جدیدترین خبرها

یادداشت/ محمود رشنواز
محکومیت اعمال آمریکا و نیروهای نظامی آن در برخورد با دانشجویان معترض و مدافع غزه

  • کد نوشته: 2425
  • ۹ اردیبهشت
  • ۰
  • سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد:اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان روبه رو شد. در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.
    محکومیت اعمال آمریکا و نیروهای نظامی آن در برخورد با دانشجویان معترض و مدافع غزه

    گروه باشگاه وکلای جوان_دکتر محمود رشتواز وکیل ددادگستری و کارشناس حقوق بین الخملل؛ اعتراض و تحصن علیه ادامه جنگ غزه در دانشگاه های آمریکا گسترش یافته و در ادامه بازداشت ها روز شنبه ۸ اردیبهشت حتی جیل استاین، یک نامزد ریاست جمهوری، هم در این اعتراضات بازداشت شد.
     
    ده ها خودروی پلیس بامداد یک شنبه محوطه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی را احاطه کرده اند. این دانشگاه شنبه شب در بیانیه‌ای گفته بود: «تخریب اموال دانشگاه قابل تحمل نیست و ورود به آن تنها برای دانشجویان ساکن مجاز است.»
     
    جوئل کوران، یکی از معاونان دانشگاه گفت با وجود هشدارهای مکرر، شرکت‌کنندگان در تظاهرات «همچنان به اخلال در فعالیت دانشگاه و اذیت و آزار دانشجویان ادامه داده‌اند.»
     
    کوشش کرول فولت، رئیس دانشگاه، برای دیدار با دانشجویان از سوی معترضان رد شده است.
     
    در همین حال، عبارت «به نسل‌کشی نه بگو» با اسپری رنگی به روی پایه یک تندیس در پارک این دانشگاه نقش بسته است.
     
    جیل استین و مدیر کمپین و معاون کمپین او، جیسون کال و کلی مریل کایر، در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس در حالی که از اعتراضی علیه روابط WashU با جنگ در غزه حمایت می کردند دستگیر شدند.
     
    آن چه در دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد به تقابل سراسری میان دانشجویان و هیئت مدیره در ایالات متحده بر سر اعتراضات ضد جنگ و محدودیت‌های آزادی بیان تبدیل شده است.  در ۱۰ روز گذشته، صدها دانشجو دستگیر، تعلیق یا مشروط شده‌اند و در موارد نادری، از دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه ییل، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه وندربیلت و دانشگاه مینه‌سوتا اخراج شده‌اند.
     
    به نوشته این خبرگزاری، شرایط تعلیق، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. در دانشگاه کلمبیا و کالج بارنارد وابسته به آن که مختص زنان است، ده‌ها نفر از دانشجویان در ۱۸ آوریل دستگیر شدند و بلافاصله ورود آنها به دانشگاه و کلاس‌ها ممنوع شد. آنها از شرکت حضوری یا مجازی در کلاس‌ها، و همچنین از استفاده از غذاخوری دانشگاه منع شدند. همزمان مقامات دانشگاه آریزونا گفتند پلیس در این ایالت روز شنبه ۷۲ نفر شامل ۱۵ دانشجو را در ارتباط با اعتراضات و تحصن در محوطه دانشگاه دستگیر کرد. معترضان از جمعه گذشته در محوطه دانشگاه آریزونا چادر زده‌اند در حالی که چنین اقدامی ممنوع بود.
     
    به گزارش سی‌ان‌ان، در رویدادهای مشابه در کالج امرسون در بوستون در ایالت ماساچوست، دانشگاه اموری در ایالت آتلانتا و دانشگاه‌های نیویورک و ییل ده‌ها تن در روز شنبه بازداشت شدند. شمار بازداشتی‌های روز شنبه در دانشگاه واشینگتن در سنت لوئیس نیز ۸۰ تن اعلام شد.  در پردیس دانشگاه اموری آتلانتا، ۲۸ تن بازداشت شدند و شاخه محلی گروه فعال «صدای یهودی برای صلح» گفت که پلیس از گاز اشک آور و شوکر علیه معترضان استفاده کرد.
     
    یکی از این بازداشتی‌ها، جیل استاین، نامزد حزب سبزها برای انتخابات ریاست‌ جمهوری امسال آمریکا است. معترضان در سنت لوئیس گفته‌اند تا زمانی که این دانشگاه سهام خود را از شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل قراردادهای این شرکت با ارتش اسرائیل بیرون نیاورد و تحریم مراکز دانشگاهی اسرائیل را اعلام نکند، به بست‌نشینی خود ادامه خواهند داد.
     
    خانم استاین که همواره مواضع ضد سیاست‌های اسرائیل داشته، در جمع دانشجویان گفته بود «آن‌ها برای دموکراسی، حقوق بشر و پایان دادن به نسل‌کشی» اعتراض کرده‌اند. در دانشگاه ایندیانا در شهر بلومینگتون در ایالت ایندیانا نیز پلیس ۲۳ معترض را که در برابر تخلیه چادرهای تحصن مقاومت نشان دادند، بازداشت کرد. رویدادهای این دانشگاه‌ها در حالی جریان داشت که دانشگاه کلمبیا که هفته گذشته در کانون این نوع اعتراضات بود، در پی مذاکرات میان رهبران معترضان و مدیریت دانشگاه فعلاً اندکی فروکش کرده و معترضان منتظر نتیجه گفت‌وگوها تا روز دوشنبه این هفته هستند. معترضان در کلمبیا و ییل نیز خواهان آتش‌بس فوری در غزه، تحریم اسرائیل و بیرون کشیدن سرمایه مالی دانشگاه‌ها از آن دسته از شرکت‌های آمریکایی هستند که با اسرائیل دادوستد دارند.  رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته «اعتراضات یهودستیزانه» و «کسانی را که نمی‌دانند چه بر فلسطینی‌ها می‌گذرد» محکوم کرد. نشریه دِ هیل شنبه نوشت در کشاکش اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، دولت جو بایدن حمایت از اسرائیل را دو چندان کرده است. این نشریه به تصویب نهایی قانون کمک مالی جدید که بیش از ۱۴ میلیارد دلار آن مستقیم برای اسرائیل است، اشاره کرد.
     
    به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، برخی دانشگاه‌ها از پلیس خواسته‌اند تا اعتراضات را پایان دهند که این مساله، به درگیری و دستگیری دانشجویان منجر شده است.
     
    دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، مراسم اصلی فارغ التحصیلی دانشجویان را که برای دهم ماه می است، لغو کرد؛ پس از آنکه ۹۳ تن در پردیس لس آنجلس روز جمعه دستگیر شدند. یکی از دانشجویان گفت: «همه جا پلیس حضور دارد.»
     
    آقای نتانیاهو، یهود ستیزی نوعی پست و نفرت انگیز از تعصب است که صدمات غیرقابل وصفی به میلیون ها نفر وارد کرده است. با تلاش برای منحرف کردن ما از سیاست های جنگی غیراخلاقی و غیرقانونی دولت تندرو و نژادپرست خود به شعور مردم آمریکا توهین نکنید.
     
    نخست‌وزیر اسرائیل که خود دانش‌آموخته دانشگاه‌های آمریکا است، تظاهرات دامنه‌دار در دانشگاه‌های این کشور متحد اسرائیل را رویدادهایی «هولناک» و «ضدیهودی» نامیده و در یک ویدئو گفت باید جلوی این اقدامات که او آن را «به‌دور از وجدان» نامید، گرفته شود. در مقابل برنی سندرز، سناتور آمریکایی که خود یهودی است، در پیامی نتانیاهو را متهم کرد که از بهانه یهودستیزی سوء‌استفاده می‌کند و با این کار به شعور آمریکایی‌ها توهین کرده است.
     
    سازمان عفو بین الملل: اعتراضات سرکوب می شود
     
    سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد: این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان روبه رو شد. در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.
     
    سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.
     
    کوثری ، نماینده مجلس : کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجویان و اساتید صلح طلب را سرکوب می‌کند/ پلیس وحشیانه با معترضین بی دفاع برخورد می‌کند
     
    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: امروز کار آمریکا به جایی رسیده که در درون کشور خود هم دست به اقدامات ضد بشری می‌زند و دانشجویان و اساتید صلح‌طلب را سرکوب می‌کند. پلیس آمریکا به صورت وحشیانه با معترضین بی دفاع برخورد می‌کند. این برخوردها پرده از تفکر لیبرال برداشت
     
    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا، گفت: سرکوب تجمعات دانشجویی نشانه ترس دولتمردان آمریکا بیداری عمومی مردم‌شان است.
     
    به گزارش فارس، محمد اسماعیل کوثری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پیرامون  «سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا»، گفت: آمریکایی‌ها در عمل خلاف شعارهای خود عمل می‌کنند. آزادی و حقوق بشر جز شعارهای آمریکا است. آمریکا مجسمه آزادی را به عنوان نماد خود قرار داده تا به جهانیان بقبولاند که مدافع آزادی است. 
     
    وی افزود: امروز آمریکا ۱۸۰ درجه خلاف شعارهای خود عمل می‌کند. چرا که فرزند نامشروعش در منطقه رو به زوال است. از این رو تمام ملاحظات را کنار گذاشته و روی حقیقی خود را در معرض نمایش قرار داده است.
     
    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: امروز کار آمریکا به جایی رسیده که در درون کشور خود هم دست به اقدامات ضد بشری می‌زند و دانشجویان و اساتید صلح‌طلب را سرکوب می‌کند. پلیس آمریکا به صورت وحشیانه با معترضین بی دفاع برخورد می‌کند. این برخوردها پرده از تفکر لیبرال برداشت.
     
    کوثری در خاتمه گفت: طوفان الاقصی و وعده صادق چهره استبدادی آمریکا را به جهانیان نشان داد. نظام صهیونیست در حال سقوط است‌. با این سرکوب‌ها سعی در جلوگیری از این امر را دارند، اما نمی‌دانند هر چه بیشتر دست و پا بزنند بیشتر در این باتلاق فرو خواهند رفت.
     
    انتهای پیام/
    امتیاز به نوشته

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *