×
جدیدترین خبرها

مقاله/ محمود رشنواز
تبعات خروج آمریکا و اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

  • کد نوشته: 2847
  • ۲۵ بهمن
  • ۰
  • حقوق بشر حقوقی ذاتی برای همه انسان‌ها بدون در نظر گرفتن نژاد، جنس، ملیت، قومیت، زبان، مذهب یا هر موقعیت دیگری است. حقوق بشر شامل حق زندگی و آزادی، آزادی از بردگی و شکنجه، آزادی عقیده و بیان، حق کار و تحصیل و بسیاری موارد دیگر است.
    تبعات خروج آمریکا و اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

    به گزارش دادبان عدالت– محمود رشنواز وکیل دادگستری و کارشناس حقوق بین الملل در مقاله‌ای با عنوان «تبعات خروج آمریکا و اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد» به بررسی ابعاد حقوقی این اقدام پرداخته است. ادامه مشروح این مقاله را می‌خوانید.

    حقوق بشر حقوقی ذاتی برای همه انسان‌ها بدون در نظر گرفتن نژاد، جنس، ملیت، قومیت، زبان، مذهب یا هر موقعیت دیگری است. حقوق بشر شامل حق زندگی و آزادی، آزادی از بردگی و شکنجه، آزادی عقیده و بیان، حق کار و تحصیل و بسیاری موارد دیگر است. بر اساس موازین حقوق بشری همه انسان‌ها بدون تبعیض مستحق این حقوق هستند. وقایع جنگ جهانی دوم بود که واقعاً حقوق بشر را به صحنه بین المللی سوق داد. منشور سازمان ملل متحد که در ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵ امضا شد، بیان می‌کند که هدف اساسی سازمان ملل «نجات نسل‌های بعدی از بلای جنگ» و «تأیید مجدد ایمان به حقوق اساسی بشر، به کرامت و ارزش انسان‌ها و حقوق برابر زن و مرد» است.

    کمیسیون حقوق بشر به مدت ۶۰ سال به عنوان نهاد اصلی مرتبط با دفاع از حقوق بشر در سیستم حمایت جهانی فعالیت می کرد. این نهاد اساساً یک نهاد سیاسی و بین دولتی بود که در طول سال ها جایگاه خود را به دست آورد و وظایف خود را گسترش داد. این سازمان مسئول ایجاد معاهدات اصلی حقوق بشر (مانند اعلامیه جهانی) و توسعه مکانیسم‌های غیر متعارف حمایت از حقوق بشر، از جمله رویه شکایت ۱۵۰۳ و رویه‌های ویژه (گزارشگران ویژه، گروه‌های کاری، و غیره) بود. علیرغم دستاوردهای شناخته شده کمیسیون در طول دوره تصدی خود، در سال های بعدی این نهاد هدف انتقادهای متعددی قرار گرفت. اینها در درجه اول به مداخله سیاسی بیش از حد در تصمیم گیری مربوط می‌شد که در زبان سازمان ملل به عنوان «سیاسی شدن» شناخته می شود. این انتقادات در روند اصلاحات سازمان ملل و نیاز به ایجاد نهادی با ظرفیت بیشتر برای واکنش به نقض حقوق بشر به اوج خود رسید. این شرایطی بود که در سال ۲۰۰۶ منجر به جایگزینی کمیسیون با یک شورا شد.

    دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا فرمان روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ (دستور) اجرایی خروج ایالات متحده آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل و نیز ممنوعیت تامین مالی آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را امضا کرد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که این رژیم به تبعیت از آمریکا، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج می‌شود. این تصمیم پس از اعلام خروج آمریکا توسط دونالد ترامپ و توقف حمایت مالی از آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اتخاذ شد. حال سوال این پژوهش این مهم است که علت خروج ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد چیست؟

    ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

    5/5 - (1 امتیاز)

    نویسنده: محمود رشنواز

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *