گروه باشگاه وکلای جوان– محمد ماهری وکیل دادگستری؛ در بازار نقل و انتقالات هرساله لیگ برتر فوتبال ایران مانند اغلب لیگ های معتبر دنیا دست پیش و برنده این بازار تیمی خواهد بود که اصطلاحاً بمب منفجر کند. پس از درخشش علی بیرو در تیم فوتبال پرسپولیس و تیم ملی ایران این بازیکن تبدیل به ستاره ای موثر در تیم شد. پس از ترانسفر شدن و بازگشت مجدد به ایران و بازی در تیم پرسپولیس محبوبیت بیشتری کسب کرد تا حدی که کاپیتان سکوها بود و با رفتار و تهییج تماشاگران و صحبتهای انگیزشی و نمایش تعصب و غیرت از مهرههای اصلی و موثر تیم محسوب می شد. هوادارن باشگاه پرسپولیس در فضای مجازی و حقیقی نسبت به این بازیکن شاخص ابراز احساسات کرده و از مدیران باشگاه طالب تمدید قرارداد و بقای این بازیکن محبوب بودند.
اتفاقات بازار نقل و انتقالات اما فراتر از رابطه احساسی هوادارن باشگاه و بازیکنان حرفهای رقم میخورد تا جاییکه در تابستان ۱۴۰۲ اخبار فسخ قرارداد و نزدیک شدن علی بیرو به باشگاه رقیب شنیده شد. تغییر باشگاه علی بیرو در تابستان ۱۴۰۲ منتفی شد و طی قراردادی جدید این بازیکن به مدت ۳ سال به خدمت باشگاه پرسپولیس درآمد. حواشی فسخ قرارداد و تغییر رنگ پیراهن این فوتبالیست تا جایی بود که مهمترین خواسته هوادارن باشگاه عقد قرارداد با کمترین روزنه و بیشترین ضمانت اجرا در جهت منافع باشگاه پرسپولیس قرارگرفت و مدیران باشگاه پرسپولیس در مصاحبههایی مختلف تحقق این خواسته را اعلام کردند.
تابستان ۱۴۰۳ مجدداً سرتیتر اخبار رسانهها فسخ قرارداد علی بیرو قرارگرفت، بازهم داستانی تکراری. مدیران باشگاه از عدم امکان فسخ میگفتند و بازیکن از امکان فسخ قرارداد. برخلاف سال گذشته علی بیرو از باشگاه پرسپولیس جدا شد و به تیم تراکتورسازی تبریز پیوست. باشگاه پرسپولیس از طریق کمیته تعیین وضعیت پیگیر حق و حقوق خود شد، طرفین دفاعیات خود را مطرح کردند و سرانجام جنجالی ترین حکم سالهای اخیر فوتبال ایران صادر شد. این حکم تمام قواعد حقوقی حاکم بر فدراسیون فوتبال و کمیته تعیین وضعیت را زیر سوال برد.
بطور مثال میتوان به تجمیع تعلیق محرومیت و جریمه مالی علی بیرو اشاره کرد، نکتهای که وجود دارد این است که طبق مقررات انضباطی فوتبال ایران وقتی یک بازیکن یا هر شخص تخلفی انجام دهد، حکم به محکومیت صادر خواهد شد و پس از گذر نیمی از محرومیت، مابقی و نصف و یک دوم آن قابل تعلیق است. البته این مختص تخلفات است، نه بحث نقل و انتقال بازیکنان. در موارد مشابه با این مورد، اگر بازیکن محکوم به فسخ غیر موجه شود (در دوران حفاظت شده) و مرتکب فسخ غیر موجه شود، ۴ ماه محروم میشود و این محرومیت به هیچ شکلی قابلیت تعلیق ندارد و باید این ۴ ماه محکومیت را بگذارند.
صدور این حکم به خودی خود مدتها قابلیت تفسیر و تشریح و صحبت داشت اما در حرکت غافلگیرانه این ستاره فوتبال، طی مصاحبهای جنجالی اقرار به بیان انجام جرم و پرداخت شیرینی (رشوه) به اعضای سابق هیئت مدیره سرخهای پایتخت داشت که موضوع پیچیده تر از قبل شد. جنبه حاکمیت قانون کیفری از این قرار است که اگر باشگاه پرسپولیس در تاریخ پرداخت رشوه علی بیرو دولتی محسوب بشود، ذیل جرم «رشا یا ارتشا یا رشوه» دسته بندی میشود و اگر انتقال مالکیت باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی قبل از پرداخت شیرینی باشد و باشگاه خصوصی تلقی شود جرم «تحصیل مال از راه نامشروع» محقق شده و آثار و تبعات هریک از این جرایم در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مشخص شده است.
در قوانین حاکم بر فوتبال کشور ایران، در صورت اعتبار و اثبات این پرداخت شیرینی، رشوه محسوب شده و مقام گیرنده رشوه و علیرضا بیروانوند محرومیت دوازده ماهه تجربه خواهند کرد. محرومیت مجدد علیرضا بیرانوند سبب فعال شدن محرومیت تعلیقی ۴ ماهه ناشی از فسخ غیرقانونی قرارداد با باشگاه پرسپولیس میشود که مجموعاً محرومیتی ۱۶ ماهه برای دروازه بان شماره یک تیم ملی خواهد داشت.
تمامی مطالب فوق برداشت ظاهری از مدارک موجود در رسانههای معتبر است و اظهارنظر قطعی و درست منوط به بررسی دقیق مدارک، تطبیق با قوانین حاکمه و صدور حکم مقتضی خواهد بود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید