گروه باشگاه وکلای جوان– لیدا عابدی وکیل دادگستری؛ به یکی از مهمترین و پر چالشترین مسائل این روزها، یعنی مسائل حقوقی آپارتمان نشینی میپردازیم. برای آشنایی با هر آنچه که لازم است درمورد مسائل حقوقی آپارتمان نشینی بدانید با ما همراه باشید.
چرا باید مسائل حقوقی آپارتمان نشینی را بدانیم؟ آپارتمان نشینی در این روزها تبدیل به شکل غالب زندگی در شهرها شده است. کمبود فضای شهری و افزایش جمعیت نسبت به این فضا باعث شده است تا آپارتمانها روز به روز گسترش بیشتری پیدا کنند و با گسترش خود نیز مسائل و مشکلاتی به وجود بیاورند که برای حل آنها مداخله قانون و ایجاد برخی قواعد و مقررات ضروری است. این مقررات برای ایجاد نظم و انضباط در امور آپارتمان نشینی و در واقع ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی، تخلفاتی را همراه با مجازات آنها در نظر گرفته است که عدم آشنایی با آنها ممکن است شما را دچار برخی تبعات حقوقی کند و یا مانع از آگاهی شما برای مطالبه حق و حقوق خود بر اساس این قوانین شود.
به همین دلیل هر فردی که در آپارتمان زندگی میکند باید با قواعد وقوانین مربوطه آشنایی پیدانموده ودرصورت لزوم مطالبه گری وپیگیری نماید.
برای زندگی در انواع آپارتمانها و یا برجهای مسکونی، قوانین بسیار مهمی وجود دارد که در قالب یک منشور برای شما ارائه داده شده است. در تصویر بالامی توانید این منشور را مشاهده کرده و از تمامی قوانین اطلاع پیدا کنید. بهترین کاری که شما میتوانید انجام دهید پرینت قوانین آپارتمان نشینی است.
این منشور را میشود باسلیقه پرینت گرفته ودر نقاط قابل دید در ساختمان خودتوسط هیات مدیره نصب شود، یا به هر واحد به صورت مجزا بدهید تا همه از این قوانین آگاهی پیدا کنند.
قسمتهای اختصاصی ساختمان به چه معناست؟
آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها، قسمتهای اختصاصی را اینگونه تعریف میکند: قسمتهایی از بنا اختصاصی تلقی میشود که عرفاً برای استفاده انحصاری شریک ملک معین یا قائم مقام او تخصیص یافته باشد.
منظور از قسمتهای اختصاصی آپارتمان، بخشهایی است که هر مالک به طور اختصاصی از آنها بهرهمند میشود و مالکیت انحصاری نسبت به آن دارد.
برای تعیین قسمتهای اختصاصی آپارتمان بایستی سند مالکیت مجزایی تنظیم شود و در سند تک تک قسمتهای اختصاصی با لحاظ مشخصات دقیق مانند مساحت، طبقه و… درج شود.
مصادیقی از قسمتهای اختصاصی آپارتمان: ۱-فضای داخلی هر واحد آپارتمان. ۲-انباری شخصی. ۳- پارکینگ شخصی
فراموش نکنید که اطلاعات این قسمتهای اختصاصی باید در سند دقیقا تصریح شود. مثلا پارکینگ شماره ۳ با ابعاد مشخص و یا انباری شماره ۱ با مساحت ۵ متر، اطلاعات مهم مرتبط با این قسمتها هستند.
ویژگی قسمتهای اختصاصی آپارتمان: ویژگی مهم این قسمتها استقاده مالکانه و انحصاری مالک از آنها است. به طور مثال مالک میتواند در انباری واحد خود هر نوع دخل و تصرفی داشته باشد و هیچ مالک دیگری نمیتواند به او متعرض شود. همچنین اگر یک مالک، خودروی خود را در جای پارکینگ مالک دیگر پارک کند، مالک میتواند با استناد به اختصاصی بودن جایگاه پارکینگ به او اعتراض کند.
مشاعات:
با گسترش سیستم آپارتماننشینی در جامعه و بخصوص در شهرها، شاهد آن هستیم که چندین خانواده به طور مشترک و همزمان در واحدهای مختلف یک ساختمان زندگی میکنند، با این شیوه از سکونت افراد خواه ناخواه باید از برخی از فضاهای آپارتمان به صورت اشتراکی استفاده کنند. از جمله این موارد میتوان به راهروها و آسانسورها اشاره نمود که مشترکا متعلق به تمامی ساکنانی که در ساختمان ساکن هستند میباشد و به صورت مشترک توسط همه آنها مورد استفاده قرار میگیرد. به این قسمتهای ساختمان که کاملا بین ساکنان مشترک است، مشاعات میگویند و استفاده از آن و مدیریتش دارای قوانین خاص خود میباشد که توسط مدیر ساختمان (که توسط مجمع عمومی مالکین انتخاب شده) با توجه به شرایط ساختمان تعین و به ساکنین ابلاغ میشود.
اشتراک ساکنین در قسمتهای مشاع ساختمان به این صورت است که همه ساکنین آپارتمان در استفاده از آنها سهیم بوده و دارای حق و حقوقی میباشند. به طور کلی بخشهای مشاع یک آپارتمان به گونهای است که هیچ کدام از مالکین به طور کامل و اختصاصی حق مالکیت آن را نداشته و تحت اختیار تمامی افراد میباشد. به همین سبب هر گونه تصمیم گیری پیرامون قسمتهای مشترک ساختمان که به آنها مشاعات گفته میشود، منوط به رضایت همه مالکین بوده و هیچ کس به تنهایی نمیتواند برای این بخشها اقدامی هر چند جزئی انجام دهد
مشاعات ساختمان شامل موارد زیر است: ۱-زمین ساختمان. ۲-پشت بام. ۳-درب ورودی. ۴- راهرو. ۵-پنجرههای راهرو. ۵-آسانسور. ۶-ورودی پارکینگ. ۷-پارکینگ اضافی. ۸-پلهها. ۹-شوفاژخانه. ۱۰-تاسیسات مشترک. ۱۱- انشعابات مشترک. ۱۲-حیاط. ۱۳-لابی. ۱۴-باغچه. ۱۵-هلی پد. ۱۶-رایزر. ۱۷-حیاط خلوت
انتهای پیام/۳۷۱
دیدگاهتان را بنویسید