×
جدیدترین خبرها

یادداشت/ ناهید دهقانی شهرابی
حقوق کودکان از منظر حقوق بین‌الملل

  • کد نوشته: 2585
  • ۲۳ مرداد
  • ۰
  • حقوق کودک از متفرعات حقوق بشر به شمار می‌رود و شاخه‌ای نو پا است که با توجه به اهمیت اقتضائات دوره کودکی، مورد توجه خاص قرار گرفته و بابی مستقل برای آن گشوده است.
    حقوق کودکان از منظر حقوق بین‌الملل

    گروه باشگاه وکلای جوان– ناهید دهقانی شهرابی وکیل پایه یک دادگستری و پژوهشگر حقوق بین‌الملل؛ طبق قوانین بین‌الملل کودک به فردی اطلاق می‌شود که زیر ۱۸ سال باشد. همه کودکان در هر سنی که باشند درست مانند بزرگسالان از حقوق بشر برخوردارند. این حقوق شامل حق ابراز عقیده و بیان نظرات و همچنین حقوق برابری، بر خورداری از سلامت و دسترسی به آموزش، محیط پاک، مسکن امن و محافظت در برابر هر گونه آزار و آسیب است.

    حقوق کودک از متفرعات حقوق بشر به شمار می‌رود و شاخه‌ای نو پا است که با توجه به اهمیت اقتضائات دوره کودکی، مورد توجه خاص قرار گرفته و بابی مستقل برای آن گشوده است. کنوانسیون حقوق کودک شامل سه بخش است که در ادامه به بررسی مختصر آن می‌پردازیم.

    بخش اول: (مهم‌ترین مفاد بحش اول کنوانسیون شامل مسایل ماهوی حقوق کودک)

    تعریف کودک ثبت تولد کودک بلافاصله پس از تولد و برخورداری او از داشتن نام و شناسایی والدین و بهره‌مندی مستمر از سرپرستی آنها و رابطه با آنها و داشتن تابعیت و نیز حق حفظ هویت ملی، مذهبی، فرهنگی و زبانی به رسمیت شناختن حق ذاتی هر کودک برای زندگی و بقا، تامین منافع عالیه کودکان فرزند خوانده برای کشور‌هایی که فرزند خواندگی را به رسمیت می‌شناسند. ممنوعیت مجازات‌های قانونی سنگین و نیز حمایت از کودکان در برابر هر گونه ستم و همه اشکال خشونت‌های جسمی و روحی، شکنجه کردن، استثمار اقتصادی و انجام دادن کار زیان بار، بدرفتاری و سو استفاده جنسی، ربوده شدن و فروش یا قاچاق آنان که اشخاص بیگانه یا خودی مانند پدر، مادر و دیگر اعضای خانواده، قیم یا معلم درباره‌ی اعمال کنند. حق برخورداری کودکان از استاندار‌های زندگی وبالاترین سطوح بهداشتی برای حفظ سلامت و رشد جسمی، ذهنی، روحی، اخلاقی و اجتماعی آنان و توجه به آرامش و امنیت همه جانبه

    بخش دو:

    بخش دوم کنوانسیون ناظر بر اموری است، چون وظیفه دولت‌های عضو در مطلع کردن همه شهروندان خود از اصول و مقررات کنوانسیون تشکیل کار گروهی به منظور بررسی همسویی کشور‌های عضو وتعیین ویژگی ها، وظایف و اختیارات این کار گرو‌ها و تعیین سازوکار‌های دیگر برای تضمین اجرای درست، سریع و موثر مفاد کنوانسیون

    بخش سوم:

    بخش سوم نیز به اموری مانند تصویب کنوانسیون، سازوکار و پیوستن کشور‌ها به کنوانسیون یا خروج از آن و پیش بینی راهکار دریافت، بررسی و تصویب اصلاحیه‌های پیشنهاد اعضا (حق شرط‌ها) مشروط به مغایر نبودن اهداف و مقاصد کنوانسیون می‌پردازد.

    انتهای پیام/

    5/5 - (1 امتیاز)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *